Jälleenmyyjäksi?

Tuntuuko siltä, että murhetta ei ole vielä riittävästi, joten haluat alkaa kalsareiden jälleenmyyjäksi? Ymmärrän, kyllä se onnistuu. Homma on simppeliä ja kerron tässä nyt heti alkuun tärkeimmät seikat, ettet sitten pety myöhemmin.

Näin homma toimii

Voit ostaa meiltä tukkuhintaan kalsareita ja myydä niitä sitten eteenpäin jos sulla on siihen sopiva liiketoiminta. Tukkuhinta on halvempi kuin kuluttajahinta, mutta vastaavasti niitä pitää sitten ostaa merkittävästi enemmän. Siksi ensimmäinen tukkutilaus pitää olla vähintään 500 euron tilaus. Ekan tilauksen jälkeen voit sitten tilata vähemmän kerralla, esimerkiksi täydentää puuttuvia kokoja. Hommassa pitää olla kuitenkin meillekin jokin järki ja tästä syystä me katsotaan, että sun tilaukset ylittää vuodessa jonkun järkevän tilausrajan. Sanotaan nyt vaikka tonnin. Ideana tässä on, ettei jengi tilaa omalla y-tunnuksella kalsareita omaan käyttöön vain saadakseen niitä halvemmalla. Sun pitää myös pystyä todistamaan, että sä oikeasti myyt näitä etkä vaan myy kavereille halvemmalla.

Hinnoittelu ja verkkokauppa. Tämä on tärkeä, joten lue hitaasti ääneen kahdesti. Koska jälleenmyyjiä on muitakin kuin sinä, niin emme halua, että verkkokauppahinnoittelussa päädytään kilpailemaan keskenään. Verkkokaupan tekee helposti ja hetkessä. Tämäkin verkkokauppa tehtiin päivässä ja sen kyllä huomaa. Olisi helppoa siis tehdä verkkokauppa ja alkaa myymään kalsareita siellä niin halvalla, että sulle jää jokin sentti siitä itselle. Volyymi olisi suurta ja pienikin kate riittäis. Vai miten luulit, että nämä isot ulkomaiset halvat verkkokaupat toimii? Tällöin olisit halvin kalsarikauppias ja veisit muiden kaupat kokonaan. Tästä kuitenkin seuraisi se, että kukaan ei ostaisi kalsareita kivijaloista, koska ne saisi puoli-ilmaiseksi sun verkkokaupasta. Jotta tällaiselta vältyttäisiin, niin me ollaan päätetty, että verkkokaupassa saa myydä, jos myy samaan hintaan kuin me myydään täällä tai kalliimmalla. Jos homma karahti kiville, niin loppuunmyynnissä saat toki myydä mihin hintaan haluat. Joku hetkittäinen ale-kamppanjakin ymmärretään, mutta jos se on jatkuvaa kuten silmälaseissa tai huonekaluissa, niin me annetaan sulle penaltya. Kivijalassa saat myydä mihin hintaan haluat. Kukaan tuskin tulee hakemaan sun Iisalmen kaupasta niin paljon kalsareita, että muu Suomi pysähtyy. Jos tämä on sinusta kohtuutonta, niin ei tarvitse alkaa jälleenmyyjäksi. Toisaalta jos alat jälleenmyyjäksi, niin tää ehto suojelee sun mahdollisuuksia. Sun pitää elää tällä ja saada kalsarit myydyksi. Kaikkeen tähän on tietysti myös poikkeus: jos me tehdään diili jonkin ison toimijan kanssa joka haluaa ainoana olla kalsareiden jälleenmyyjä, niin me voidaan muuttaa näitä ehtoja tosta vain. Tällöin toki tän ison toimijan pitää ostaa niin paljon ja niin kalliilla, ettei me tarvita enää muita. On kuitenkin todennäköisempää voittaa lotosta kuin että näin kävisi, joten voit nukkua yösi hyvin meidän lähettämien kalsarilaatikoiden välissä. Ja ehtojen muutos ei tietenkään koska niitä kalsareita, jotka olet jo ehtinyt tilata myyntiin, koska ne kalsarit on jo sun kalsareita.

Jos olet oikeasti isossa liigassa, niin me tietysti neuvotellaan kaikesta ja kaikki on myytävänä. Me myydään paitsi yksinoikeus sulle ja me myydään vaikka käytetyt kalsarit tehtaanväen jaloista.

Mitä me voitais tehdä

Sillon kun sä myyt meidän kalsareita niin sun kalsareiden myynti on myös meidän murhe. Se tarkoittaa, että on meidän etu nähdä kalsarien lentävän hyllystä ja kuulla kassakoneen kilinä. Sen takia me halutaan myös jelppiä sun myyntiä kaikilla järkevillä tavoilla mitä keksitään ja sä saat olla apuna siinä. Saat meiltä markkinointimatskua kuten tuote- ja fiiliskuvia maksutta, me voidaan promota sun touhua meidän some- ja markkinointikanavissa. Sun pitää vaan itse olla aktiivinen ja keksiä mitä ja miten.

Voidaan myös katsoa, et jos pari kertaa vuodessa tehdään jokin isompi kamppis, et laitetaan jokin alennus päälle ja mekin osallistutaan siihen niin, että alennetaan jälleenmyyntihintaa kamppiksen ajaksi. Alella myynti on vaan pidemmän päälle huono strategia koska siinä vain lopulta käy niin, että kukaan ei osta normaaliin hintaan. Tsekkaa vaikka silmälasimyyntiä niin niillä on aina ale ja sitä alea on mahdoton lopettaa kun asiakkaat on opetettu ettei täyshintaista silmälasia kannata ostaa.

Huolia, murheita, turhia toiveita? Laita viestiä.